Vad är yoga?


                                           Yoga för en bättre stad!

Om UppsalaYogar

Är ett ideellt  samarbete mellan  Uppsalas yogalärare.


Syftet är att sprida kunskap om och erfarenhet av yogans goda effekter. Vi tänker att de positiva effekterna på det personliga planet i förlängningen kommer återspeglas på det gemensamma planet och ge mer välmående, fridfulla, glada och kraftfulla Uppsalabor! 


Kontakta oss:

info@uppsalayogar.se

Vi arrangerar UppsalaYogar


 

Vad är yoga?

Yoga är en praktisk livsfilosofi. I denna filosofi ingår flera delar: hur man tar hand om sin kropp och sina känslor genom rörelse, kost och vila. En del tror att Yoga är en religion, men så är det alltså inte. Yoga  är ett ord på sanskrit som betyder förening och som  syftar på en balans mellan kropp, tankar och känslor. Yogan är flera tusen år gammal och kommer ursprungligen från Indien eller mellersta Asien. Idag praktiseras yoga över större delen av världen och av människor i alla åldrar och med olika livsåskådningar. Yogan används allt mer som ett rehabiliterande verktyg för människor som har fysiska eller psykiska sjukdomar eller skador, men den vanligaste anledningen är att förebygga ohälsa och att helt enkelt må bra!
Är du nyfiken på vad som är på gång i Uppsalas yogavärld? Följ UppsalaYogars Facebooksida där du hittar aktuella kurser, intressanta länkar, artiklar och filmer om yoga.


www.facebook.com/uppsalayogar